Нужни продукти
500 гр заешко месо
60 гр масло
1 малка гл. лук
50 бекон
100 гр гъби
50 гр сметана
1 ч.ч. бяло вино
2 с.л. лимонов сок
1 с.л. галета
черен пипер
сол
брашно
Нужно Време
подготовка 60 минути
готвене 15 минути
общо 75 минути
Стъпки

Нарязваме месото на пържолки, начукваме леко, поръсваме с черен пипер, лимонов сок, овалваме в брашно. В част от маслото пържим ситно нарязания лук и нарязания на ивички бекон, добавяме месото и пържим. Заливаме с виното, посоляваме и варим 5 мин. и прибавяме гъбите и 1 к.ч. вода,задушаваме 5 мин., добавяме сметаната, поръсваме с галетата, заливаме с разтопено масло и запичаме на фурна 10-15 мин.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти