Нужни продукти
1кг. зелен фасул
200гр. сирене
3 скилидки чесън
2 яйца
1 кофичка кисело мляко
2 с.л. брашно
магданоз
сол
олио/зехтин
Стъпки

Фасулът се почиства, нарязва се на парчета и се вари в подсолена вода, докато омекне. Отцежда се и се постила в предварително намазнена тавичка. Върху него се натрошава сиренето, полива се с малко олио и се посипва с нарязаните на ситно магданоз и чесън. Сипва се малко водичка и се слага във фурната. Когато водата в тавичката почне да се по изпарява се залива със заливката, приготвена предварително от яйцата, брашното и киселото мляко. Запича се още малко до леко зачервяване на заливката.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти