Любомир Ангелов
ЗА рецептата

Една чудесна италианска салата с главен герой целината, партнирана от пармезан, тънко нарязани гъби и магданоз с лимонов винегрет.

Нужни продукти
250 г малки пресни печурки, много тънко нарязани
4 стръка целина от сърцевината, много тънко нарязана
2 с.л. ситно нарязан магданоз
1 ситно нарязана малка главичка лук
сол и смлян чер пипер
2 с.л. лимонов сок или смес от лимонов сок и бял винен оцет
четвърт чаша екстра върджин зехтин
50 г настърган пармезан
Нужно Време
подготовка 15 минути
готвене - - минути
общо 15 минути
Стъпки

В голяма купа объркайте гъбите, целината, магданоза и лука и подправете със сол и пипер. Направете винегрет, като разбиете заедно лимоновия сок, оцета и зехтина и подправете с него зеленчуците. Преди сервиране прибавете пармезана.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти