Нужни продукти
500 гр. картофи
1 пакетче майонеза
100 гр. сирене
2 зеленчукови бульона
фиде
олио/зехтин
сол
Нужно Време
подготовка 10 минути
готвене 40 минути
общо 50 минути
Стъпки

Картофите се обелват, нарязват се на кубчета, посоляват се добре и за 2 мин. се запържват в предварително намазнена тенджера, като постоянно се разбъркват. Долива се 2 л вода, слага се фидето, изчаква се водата да заври и се слагат двата бульона. Супата се вари до пълно омекване на картофите, а междувременно се приготвя застройката от майонезата и сиренето, като двете се пасират до получаване на еднородна смес. Супата се сваля от огъня и се застройва. По желание се сервира поръсена с пресен магданоз.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
08.01.2024 г. 22:52 Полезен 0

Супер идея! Добавянето на кайма със сигурност придава допълнителен вкус на супата. Благодаря, че споделихте своя вариант.

Chef Vkusnotiiki
Chef Vkusnotiiki коментира
21.11.2015 г. 16:45 Полезен 2

Аз преди да запържа картофите ,запържих и едно пакетче кайма ..получи се страхотно ))

neyche
neyche коментира
27.04.2012 г. 01:04 Полезен 4

Здравейте! Рецептата звучи добре, само дето тия 20 минути ми се виждат много за запържване на картофите - дали няма някаква грешка?

Alex
Alex коментира
Подобни рецепти