Нужни продукти
6 средни картофи
150 гр краве масло
4 с.л. пилешки бульон(сух)
смлян черен пипер
Нужно Време
подготовка 40 минути
готвене 37 минути
общо 77 минути
Стъпки

• Картофите се сварявят за 20 минути с обелката.
• Обелват се и се нарязват на филийки с дебелина ~ 1 см.
• В тигaн се разтопява маслото, прибавя се пилешкият бульон, черен пипер и се оставя на котлона, докато не се получи еднородна смес (1-2 минути).
• В тава се нареждат картофите, отгоре се поливат със сместа от тигана.
• Формата се покрива с фолио.
• В предварително загрята фурна на 200 градуса, се пече около 25-30 минути, след което се маха фолиото, и се пече още 5-7 минути (зависи от фурната Ви) до златист цвят.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
28.01.2012 г. 11:31 Полезен 4

Пилешкиа болион в колко вода се разствариа?

Anna Bojilova
Anna Bojilova коментира
Подобни рецепти