Нужни продукти
1 стрък праз
200 гр. карфиол
4 с.л. грис
1 бр. зеленчуков бульон
30 мл. сметана за готвене
20 гр. краве масло
зехтин
лимонов сок
сол и черен пипер
индийско орехче
Нужно Време
подготовка 40 минути
готвене 15 минути
общо 55 минути
Стъпки

Измийте и почистете карфиолът и го накъсайте на розички. Нарежете празът на кръгчета. В тенджера със загрят зехтин задушете зеленчуците до омекване. Залейте ги с 1 л. студена вода и прибавете зеленчуковият бульон. Подправете ги със сол, черен пипер и щипка индийско орехче. След като карфиолът се свари, прибавете гриса. Бъркайте непрекъснато до момента в, който се свари. Дръпнете супата от котлона и оставете да изстине малко. Прибавете сметаната и маслото и пасирайте супата.

Поднесете порция от топлата супа с лимонов сок.

Добър апетит!
Готвенето като страст и въображение…
http://magecreations.blogspot.com

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти