Нели Василева
ЗА рецептата

Лебедите се пекът на умерена фурна до зачервяване. Фурната се изключва и се оставят за 10-15 мин за да не спаднат.

Нужни продукти
За пареното тесто
1 ч.ч. прясно мляко или вода
щипка сол
1 с.л. захар
2 с.л. масло
2 ч.ч. брашно
4 яйца
За пълнежа
1 1/2 ч.ч. прясно мляко
1 ч.ч. захар
4 жълтъка
1 к. чаша брашно
2 с.л. масло
1-2 пакетчета ванилия
За клетката
1 ч.ч. захар
2-3 с.л. вода
За малиновия сос
200 гр. пресни или замразени малини
100 гр. сладко от малини
1 к.ч. захар
Нужно Време
подготовка 45 минути
готвене 20 минути
общо 65 минути
Стъпки

Сложете млякото в дълбока тенджера на умерен котлон.
Добавете солта, захарта и маслото, когато се разтворят, добавете брашното, може наведнъж.

Оставете за малко на котлона, като постоянно бъркате и тестото започне да се отделя от стените на тенджерата, трябва да има консистенцията на мек пластелин.

Сложете в блендер и разбийте за две минути, яйцата се добавят по-малко при постоянно бъркане докато тестото ги поеме. Разбърквайте, докато стене на хомогенна смес.
Изсипете тестото в шприца.
Оформете телцата на лебедите.

С помощта на по-малък шприц или отрязаното връхче на найлонова торбичка оформете главите и шиите на лебедите.

За крема за пълнежа

Сложете млякото на котлона в подходящ съд.

Разбийте брашното и жълтъците в дълбоко купа, добавете топлото мляко и разбъркайте добре, за да не станат бучици.

След това върнете на котлона, за да не мирише брашното на сурово.

Варете минута-две. Когато се поохлади, добавете маслото и бъркайте докато сместа го поеме. Накрая добавете ванилията.
Може да замените с бита сметана.
Оформете лебедите.
Клетката направете по следният начин.

Сложете 1 ч.ч. захар и малко вода на котлона, така ще се карамелизира постепенно.
Вземете една голяма купа и я намаслете.
Върху нея, на тънка нишка „Изплетете” клетката.

Пригответе соса от малини в блендер, като разбиете добре продуктите захарта, пресните малини и малиновото сладко, по желание, може да прецедите, за да не остават зрънца.

Аранжирайте десерта, като в голям поднос сложите на дъното малиновият сос, върху него подредите лебедите, а отгоре поставите карамелената клетка.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
23.09.2011 г. 17:24 Полезен 0

и куде пише, че трябва да са лични рецептите, достатучно е да будат споделени, Вие имате ли Ваша РЕЦЕПТА?

bobito
bobito коментира
21.09.2009 г. 22:32 Полезен 1

Много атрактивна е тази рецепта, Нели. За съжаление, ти си пропуснала да споменеш, че тя не е твоя - взета е от предаването на Жак Пепен по Фиеста ТВ &яуот;Всеки ден а ла Жак Пепен&яуот;. Подозирам дори, че и снимката е оттам.

Катарина
Катарина коментира
14.08.2009 г. 23:26 Полезен 1

Да лебедите се пекът на умерена фурна до зачервяване. Фурната се изключва и се оставят за 10-15 мин за да не спаднат.

Любомир Ангелов
Любомир Ангелов коментира
14.08.2009 г. 00:36 Полезен 1

искам да попитам за лебедите пекат ли се или не'мерси предварително

venetzia
venetzia коментира
Подобни рецепти