Ирина Ангелова
ЗА рецептата

Бъркането на сместа е задължително, защото загаря.

Нужни продукти
5 кг домати
10 кг червени чушки
2 ч.ч. олио
сол на вкус
1-2 с.л. захар на вкус
1-2 гл. чесън на вкус
1-2 вр. магданоз на вкус
1-2 с.л. чубрица на вкус
черен пипер на вкус
Нужно Време
подготовка 120 минути
готвене 240 минути
общо 360 минути
Стъпки

Настъргвате (може и да ги смелите, като им махнете люспите) доматите и ги слагате да се варят, до извиране на водата, като ги бъркате от време ма време.

Махате семките на чушките, изпичате ги, обелвате и ги смилате.

Смесвате доматите и чушките и ги варите или печете на тих огън, леко да се варят, като от време навреме ги разбърквате, около 4-5 часа. (Ако лъжицата оставя пътека на дъното на съда, лютеницата е готова).

Добавяте подправките и нарязания чесън и оставяте да поври още малко.

Слагате ги в буркани и ги стерилизирате 16 мин.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти