Нужни продукти
Бъркано тесто:
1 компотен буркан брашно
1 ч.ч. вода
кубче мая / колкото орех/
2 с.л. олио
1 с.л. оцет
1 с.л. захар
1 с.л. сол / равна/
Плънка:
200 гр. сирене
3 яйца
3 с.л. кисело мляко
100 гр. маргарин (масло)
Нужно Време
подготовка 60 минути
готвене 45 минути
общо 105 минути
Стъпки

Маята се размива във водата, прибавят се останалите продукти за тестото, разбъркват се добре с дървена лъжица и всичко това се оставя да втаса в дълбок съд.
Готовото тесто се разстила в намазана с олио голяма тава и върху него се нахвърля на купчинки предварително разбърканата плънка, приготвена от сиренето, яйцата и киселото мляко, а върху нея се нареждат парченца от маргарина.
Милинката се поставя да се пече в гореща фурна, а в последствие градусите се намаляват и печенето продължава докато горната част придобие златист цвят.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти