Нужни продукти
4 яйца
3 пилешки дробчета
100 гр мариновани гъби
1 с.л. доматено пюре
2 с.л. бяло вино
1/2 глава лук
50 гр краве масло
черен пипер
сол
магданоз
Нужно Време
подготовка 30 минути
готвене 10 минути
общо 40 минути
Стъпки

Лукът и гъбите се нарязват на много ситно. Маслото се разтопява на умерен огън и към него се прибавят гъбите и нарязаните дробчета да се запържат. Прибавят се лукът, сол и черен пипер и щом лукът омекне, се прибавя виното, което трябва да заври. Прибавят се ситно нарязан магданоз и доматеното пюре. Снема се от огъня и се оставя на топло.
Отделно се разбиват яйцата заедно със сол и черен пипер и получената смес се изсипва в тиган със сгорещено масло, като се бърка бързо, за да се изпържи омлета равномерно.
Щом се запече отдолу, в средата му се изсипва половината от приготвената смес с дробчетата и гъбите. С помощта на решетеста лъжица, омлетът се прегъва на две и се изсипва в затоплена чиния. Отгоре се залива с останалата половина от сместа с дробчетата и гъбите.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти