Росица Нинова
ЗА рецептата

Ако искаме да направим много фини палачинки, предварително разбиваме белтъците на сняг. Палачинките могат да се направят и само с вода, тогава стават много леки, но не чак толкова вкусни. Ако са само с мляко стават по-дебели и по плътни.

Нужни продукти
250 гр брашно
3 големи или 4 малки яйца
1 с.л. олио
500 мл прясно мляко
2 щипки сол
1 с.л. пудра захар
1 прах ванилия
20 гр. разтопено масло
Нужно Време
подготовка 15 минути
готвене 105 минути
общо 120 минути
Стъпки

Брашното се слага в дълбок съд. Прави се кладенче в него и се изсипват яйцата, разбити като за омлет (или едно по едно). Сипва се бавно половината мляко, бие се 2-3 мин. за да се получи гладка смес.
Прибавя се солта, олиото, разтопеното масло, пудрата захар и ванилията. Изсипва се втората половина от млякото. Сместа се похлупва и стои 30 мин., на стайна температура преди пърженето.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти