Ирина Ангелова
ЗА рецептата

Преди да го сложите в хладилника, може да сложите нарязан мек плод по желание. Може и да направите блат от 1 яйце, разбито до побеляване с 1 с.л. захар, добавяте 1 пълна с.л. брашно и бъркате леко до хомогенна смес. Изсипвате сместа във форма или тавичка /с диаметър колкото формата в която сте сложили парфето/ намаслена и поръсена с брашно или върху хартия за печене. Печете на умерена фурна до порозовяване. Като се стегне парфето, слагате отгоре блата, за малко потапяте съда с гореща вода и обръщате върху блата.

Нужни продукти
1 кофичка заквасена сметана
1 пак. сметана на прах
3 пак. желатин
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. прясно мляко
1 ч.ч. компот или сок от плод по желание
Нужно Време
подготовка 20 минути
готвене 135 минути
общо 155 минути
Стъпки

Заквасената сметана се разбива със захарта и добавяте млякото, разбърквате леко.

Сметаната на прах се разбива, според указанието на пакетчето.

Желатина се слага в 1/2 ч.ч. студена вода, след това се разтопява на водна баня с компота /на сока от плода, трябва да сложите 1 с.л. захар/. Може да го сложите на слаб котлон и постоянно да бъркате.

Като се разтопи, махате от котлона и оставяте, малко да се охлади.
Двете разбити сметани се смесват, като се бъркат леко.

Като продължавате да бъркате, добавяте и леко охладения желатин.

Изсипва се в подходящ съд и се слага в хладилника, докато се стегне или във фризера за около 2 часа.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти