Ирина Ангелова
ЗА рецептата

Може да ги поднесете с кисело мляко със счукан чесън и копър. Рецептата може да се направи и само със сирене или с кашкавал.

Нужни продукти
1 кг. тиквички
80 г сирене
80 г кашкавал
50 г масло
3 яйца
1 вр. магданоз
черен пипер
сол
Стъпки

Измийте и разрежете тиквичките на половина и ги запечете за 5 мин. във фурната леко да омекнат.

Издълбайте средната част, да станат като лодки.

Настържете сиренето и кашкавала и ги объркайте с яйцата, наситнения магданоз, нарязаната вътрешна част от тиквичките, черния пипер и сол на вкус.

Напълнете тиквичките с връх, подредете в тавичката намазана с масло и полейте с останалото.
Запечете до зачервяване.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти