Нужни продукти
2 пилешки пържоли
300 гр. шунка
200 гр. кисели краставички
200 гр. готварска сметана
5 триъгълничета топено сирене
1/2 пакетче масло
1 щипка черен пипер
сол на вкус
Нужно Време
подготовка 20 минути
готвене 10 минути
общо 30 минути
Стъпки

Маслото се слага в тенджера или по висок тиган и се разтапя. Месото се нарязва на средно дебели ленти и се прибавя при маслото. Пържи се до побеляване. После се прибавят и краставиците и шунката нарязани също на ленти. Бърка се за 3-4 минути. После се прибавя и топеното сирене до разтопяването му. Накрая се сипва сметаната, черния пипер и солта. Бърка се до пожеланото от вас сгъстяване. Приятен апетит.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
08.01.2013 г. 12:53 Полезен 12

Пробвах и стана много вкусно! Адмирации за рецептата :)

vanilina_92
vanilina_92 коментира
06.05.2011 г. 15:15 Полезен 40

Невероятно вкусно. Бързо и лесно за приготвяне, в същото време е ефектно. Аз прибавям и гъбки, които запържвам с месото /правила съм и със свинско/.Изпържвам бланширани картофи, поставям ги в чиния и преди сервиране ги заливам с готовото ястие.

Краси
Краси коментира
18.03.2011 г. 14:01 Полезен 6

и аз я пробвах само че добавих сурова зелена пиперка нарязана на jулиенчета става супер. :)

Petq Slavova Dobreva
Petq Slavova Dobreva коментира
11.02.2011 г. 14:56 Полезен 7

Тази рецепта е номер едно,но аз не слагам 6унка,за6тото не обичам!!!Много е вкусно и сега като сам бременна само това ям :)

valq
valq коментира
23.05.2010 г. 14:33 Полезен 30

Рецептата е просто невероятна! Само че аз например като сложа всичко ПРИБАВЯМ И КЪРИ и го изсипвам в йенска тенджерка с капак и го пъхам във фурната за 20мин. Така не ми ке налага да го бъркам за да не загори а и всичко си запазва първоначалната форма- най-вече късчетата. А кърито е просто неотлъчно когато готвя пиле!

Жанета
Жанета коментира
12.09.2009 г. 19:55 Полезен 4

Не съм я пробвала,но мисля,че е вкусно!

Севделина!
Севделина! коментира
Подобни рецепти