Нужни продукти
2 пилешки бутчета
1 глава лук
1 морков
2 картофа
едно кубче зеленчуков бульон
половин кубче пилешки бульон
4 супени лъжици олио
фиде
сол на вкус
целина
магданоз
за застройката:
2 яйца
3 супени лъжици брашно
половин бурканче кисело мляко
Нужно Време
подготовка 30 минути
готвене 30 минути
общо 60 минути
Стъпки

Месото се сварява. Изважда се и се обезкостява. В бульона прибавяте картофите нарязани на кубчета да се варят, лука нарязан на ситно с морковите(нарязани на кубчета), черен пипер, целина, магданоз и сол. Прибавя се и месото за 3-4 минути.
Супата ври докато картофите се сварят. Прибавяте фиде.

Застройката:
Когато супата стане готова я отдръпвате от котлона.В малка тенджерка чукате яйцата, прибавяте брашното и млякото. Разбърквате хубаво и прибавяте на котлона,като не спирате да бъркате. Бърка се до сгъстяване(заприличва на крем) и започвате да добавяте бульона от супата с непрекъснато бъркане пак. Щом стане хомогенна смес се прибавя към останалата част от супата. Това е така наречената топла застройка.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти