Ирина Ангелова
ЗА рецептата

Може да ги сервирате със сварена отделно паста.

Нужни продукти
4 пилешки филета
500 гр. спанак
150 гр. сирене
2 гл. лук
2 скилидки чесън
70 гр. масло
200 мл. пилешки бульон
черен пипер
сол
сос:
400 гр. доматен сос
1/2 ч.л. захар
3-4 листа босилек
2-3 с.л. олио
Нужно Време
подготовка 40 минути
готвене 20 минути
общо 60 минути
Стъпки

Месото се начуква, поръсва се с черен пипер и сол на вкус.

Сиренето се нарязва на кубчета.

Спанакът се бланшира за минута в подсолена вода, прехвърля се в цедка и се залива със студена вода и се отцежда.

Лукът и чесънът се нарязват на ситно.

Половината от тях запържваме в 40 гр. масло, добавяме и спанака, нарязан на едро, посоляваме и наръсваме с черен пипер, объркваме и сваляме от огъня.

Върху всяко парче месо, разпределяме спанака и сиренето и завиваме на рулца.

Закрепваме ги с клечки за зъби, и запържваме до златисто в останалото масло от всички страни и заливаме с бульона.

Оставяме да се задуши, около 20 мин.

Сос:

Соса приготвяме, като запържим в олиото останалия чесън и лук, добавяме доматеното пюре, сол на вкус, захарта, черен пипер и варим малко да се посгъсти, накрая добавяме нарязания босилек.

Сервираме пилешките рула, поляти със соса.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти