Любомир Ангелов
ЗА рецептата

Най-добре е да се сервира горещо върху хляб.

Нужни продукти
500 г. зрял боб
1 глава лук
4 скилидки чесън
3 стръка мащерка
2 стръка целина
1 праз
2 моркова
4 домата
половин къдрава зелка
500 г. листно цвекло
зеленчуков бульон
сол
пипер
олио
маслини (по-желание)
Нужно Време
подготовка 30 минути
готвене 60 минути
общо 90 минути
Стъпки

Сварете зрелият боб в зеленчуковият бульон.

Пюрирайте половината от сварения боб с част от бульона и отделете останалата част.

Задушете една глава лук и четири скилидки чесън, наситно нарязани, в 10 мл. олио, докато станат прозрачни.

Добавете към лука и чесъна три стръка мащерка, два стръка целина, един праз и два моркова, всичко ситно нарязано.

Овкусете със сол и пипер и оставете зеленчуците да се задушават на слаб огън за около 15 минути.

Добавете пюрираният боб и останалата половина, както и бульона към задушени зеленчуци.

Добавете към микса четири домата, нарязани на четири парчета, половин къдрава зелка и 500 г. листно цвекло.

Оставете супата да ври за 1 час.

При сервиране, поставете филия сух хляб в чинията, налейте супата върху нея и сложете много маслини отгоре.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти