Нужни продукти
500 гр. малки мариновани (кисели) краставички;
3 кренвирша;
десетина черни безсолни или слабо солени маслини;
1 печена червена чушка;
1 рохко сварено яйце;
половин глава стар лук;
3 с.л. зехтин;
Стъпки

Нарязваме маринованите краставички и кренвиршите на колелца с еднаква дебелина. Разбъркваме ги, добавяме лука, нарязан на ситни кубчета и заливаме със зехтина, повторно разбъркваме. Оставяме салатата да престои в този си вид поне половин час в хладилника, за да добие добър букет от вкусове и аромати. След изваждането от хладилника разбъркваме още веднъж внимателно. Оформяме в чинии и поднасяме с украса от черни маслини, печена червена чушка, нарязана на тънки ивички и половинка от рохко свареното яйце.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти