Любомир Ангелов
ЗА рецептата

Оригиналната Уолдорф съдържа целина, ябълки и майонеза с прибавени орехи и стафиди. Този вариант е с малко майонеза, защото към нея се слага кисело мляко, но има същия превъзходен вкус. За по-елегатно нарежете ябълките и целината на тънки резени.

Нужни продукти
За дресинга:
2 с.л. прясно изцеден лимонов сок
2 с.л. майонеза
половин чаша кисело мляко
полупълна ч.л. къри на прах
1/2 ч.л. смлян кимион
сол на вкус
за салатата:
2 големи кисели ябълки
2 ч.л. пресен лимонов сок
1 шепа леко запечени орехови ядки
1 чаша фино нарязани стръкове целина, от сърцевината
1 шепа стафиди
1 шепа нарязани листа от целина или магданоз или 50:50 от двете
Нужно Време
подготовка 30 минути
готвене - - минути
общо 30 минути
Стъпки

Смесете лимоновия сок, млякото, майонезата, кърито, кимиона и солта за дресинга, разбийте го добре.
Ябълките нарежете на тънки резени, после на половинки. Сложете ги в купа и поръсете с лимоновия сок да не почернеят, прибавете и останалите продукти. Разбъркайте добре. Преди сервирането прибавете дресинга.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти