Нужни продукти
1 свински джолан заедно с кожата
1 ябълка
4-5 моркова
3-4 глави кромид лук
вино
няколко скилидки чесън
1 ч.л. розмарин
чер пипер на зърна
мед
Нужно Време
подготовка 15 минути
готвене 120 минути
общо 135 минути
Стъпки

Шпиковайте джолана с чесъна и розмарина, като направите нарези в кожата. Посолете и намажете с малко мед, поставете го в гювеч, излейте на дъното 1 чаша вино и 1 ч.ч. вода, сложете в студена фурна да се запече – отначало отгоре и отдолу на 200 градуса. Поливайте с отделения сос и ако трябва, налейте малко вода.

Когато кожичката се позапече, изключете горния реотан и прибавете нарязаните, лук, морков, ябълка и черен пипер. Ако няма течност, налейте чаша вода. Похлупете и оставете на 150 градуса отдолу - да омекнат зеленчуците и ястието да остане само на масло. Когато свинското стане готово, може да сервирате с гарнитура от зеленчуците, запечен качамак и традиционното кисело зеле.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти