Надя Петрова
ЗА рецептата

Едно предложение от Атина, Гърция.

Нужни продукти
1 кг крехки свински филенца:
2 с.л. сух кориандър /майорана/
1 с.л. естрагон /тарос/
1 с.л. чер пипер на зърна
250 г черен боб – може и бял
2 тънко нарязани моркова
2 стъбла нарязана целина
2 глави нарязан на пръстени лук
1 шепа ситно нарязан магданоз
зехтин
оцет балсамико
сол
смлян чер пипер
Нужно Време
подготовка 170 минути
готвене 30 минути
общо 200 минути
Стъпки

Измиваме месото, посоляваме и ръсим с пипер. Леко начукваме филенцата. Върху тях нареждаме зърна пипер, свиваме месото на рулца и го завързваме или защипваме с клечки за зъби. Варим го половин час в малко вода заедно с естрагона и кориандъра.
След това го изваждаме от водата, намазваме със зехтин и изпичаме във фурна на 180 градуса още половин час – до готовност.

Приготвяме бобената салата: Сваряваме боба – може да му смените водата поне един път по време на варенето. Изцеждаме го през гевгир и го обливаме със студена вода. Слагаме го в купа заедно с целината, лука, морковите и магданоза и го объркваме.
Приготвяме соса от половин чаша зехтин и четвърт чаша оцет балзамико, малко сол и чер пипер. Заливаме салатата с половината сос и я объркваме да го поеме.

Нарязваме свинските рулца на резени и ги сервираме с боба, полят с още сос.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти