Нужни продукти
4 средни скумрии
200 гр течна сметана
1 гл. лук
4-5 скилидки чесън
сок от половин лимон
червен пипер
черен пипер
сол
олио
Нужно Време
подготовка 20 минути
готвене 20 минути
общо 40 минути
Стъпки

Почистваме рибата, като махаме вътрешностите, главата, перките, опашката и измиваме. Запържваме ситно нарязаните лук и чесън в олиото, прибавяме червения пипер и осолените, поръсени с лимонов сок и черен пипер скумрии и задушаваме на умерен огън, под капак. Когато е почти готова рибата, добавяме и сметаната и задушаваме още малко. Сервира се със задушени картофи или задушен грах с масло.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти