Нужни продукти
250 г брашно
225 г пудра захар
100 г . масло
2 жълтъци
1/2 бакпулвер
1 ванилия /лимонова кора/
4 белтъка
150 г бадеми /орехи, фъстъци или др./
сладко от ягоди, череши или др.
Нужно Време
подготовка 80 минути
готвене 40 минути
общо 120 минути
Стъпки

Към пресятото брашно се слага маслото. Замесва се тесто на трохи.
Прибавят се 125 гр. пудра захар, бакпулверът, жълтъците и лимоновата кора или ванилия.

Леко се замесва тесто, което не се доизмесва, за да станат сладките по-крехки. Оставя се в хладилника за 1 час /може и повече/.

Разбиват се белтъците на сняг като се добавя се по малко, останалата захар.
Сипват се по малко и смлените ядки и се бърка леко с дървена лъжица.

Тестото се разточва на кора, дебела около 1/2 см. и с чаша или форма се правят кръгли сладки.

С къдрав шприц от белтъчната смес се прави венец, върху всяка сладка.

Пекът се на умерена фурна до порозовяване.

В средата на опечените сладки се слага от сладкото.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти