Нужни продукти
За блата:
5 яйца
1 ч.ч.захар
1 ч.ч. брашно
1-2 праха ванилия
За глазурата:
125 гр. краве масло
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. прясно мляко
4-5 с.л. какао на прах
1 прах ванилия
Нужно Време
подготовка 30 минути
готвене 45 минути
общо 75 минути
Стъпки

Разбиваме 5-те белтъка на сняг. Разбиваме в друг съд, (по възможност пластмасова купа или голяма кана, само да не е метален съд) жълтъците с 1 ч.ч. захар и ванилията, докато не започне да образува мехурчета.

След това прибавяме разбитите на сняг белтъци и с дървена лъжица, бъркайки само в една посока и леко ги смесваме със жълтъците.

Пресяваме чашата брашно (не е задължително) и отново леко бъркайки в една посока с дървената лъжица добавяме и брашното. Изпичаме сместа в загрята фурна за около 35-40 мин. на 180-200 градуса.

През това време разтапяме маслото на котлона, добавяме захарта, какаото, млякото и ванилията, като непрестанно бъркаме, докато заври.

Махаме от котлона и чакаме да изстине.
Когато блатът е готов и напълно изстинал, нарязваме на парчета и заливаме с глазурата.

По желание се поръсва със захарни пръчици, коксови стърготини или каквото ви е по вкуса.

Да ви е сладко!

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
27.11.2010 г. 14:44 Полезен 14

Тази рецепта е много далеч от &яуот;Негърчето&яуот;, а чисто и просто пандишпан залят с шоколадова глазура, и тъй като вкъщи всички го наричаха: &яуот;Сладкото нещо&яуот;, реших да му дам това име за публикация.Не претендирам, че рецептата е моя.Сигурна съм, че много домакини са правили подобни без да четат каквито и да е било рецепти, стига им само малко въображение!Просто реших да я споделя, защото е бързо и много вкусно!

scalaria_84
scalaria_84 коментира
25.08.2010 г. 15:30 Полезен 3

Това е класическа рецепта за сладкиш &яуот;Негърче&яуот; и Герито няма нищо общо с тази рецепта, освен да я е прочела от някъде .

lutakova
lutakova коментира
09.08.2010 г. 17:01 Полезен 5

тази рецепта съм я правила сто пъти и всичките са били успешни и много вкусни

папи
папи коментира
Подобни рецепти