Нужни продукти
600 гр. спанак
2 яйца
240 гр прясно мляко
40 гр. масло
1 ч.л. брашно
сол
черен пипер
копър на вкус
магданоз на вкус
Нужно Време
подготовка 15 минути
готвене 30 минути
общо 45 минути
Стъпки

Спанака се измива, бланшира, отцеждаме добре, нарязваме на едро и запържваме за малко в масло. Разстила се в тавичка. Разбъркваме яйцата, млякото и брашното, сол и черен пипер на вкус. Заливаме спанака и запичаме до зачервяване на умерена фурна. Може да поръсите с копър или магданоз на вкус.

Измийте 600 гр спанак и го оставете да се отцеди.

Бланширайте спанака в кипяща, леко посолена вода за около 2-3 минути, след което го отцедете добре.

Нарежете бланширания спанак на едро.

Загрейте 40 гр масло в тиган и запържете нарязания спанак за няколко минути. И след това разстелете в тавичка.

В отделна купа разбъркайте 2 яйца, 240 гр прясно мляко, 1 ч.л. брашно, сол и черен пипер на вкус.

Залейте равномерно спанака с разбърканата смес от яйца, мляко и брашно.

Запечете блюдото в предварително загрята фурна на умерена температура (около 180-200 градуса) до зачервяване на повърхността (около 25-35 минути).

Оставете ястието да се охлади малко преди да го поръсите с нарязан копър или магданоз на вкус.

Сервирайте топло или студено според предпочитанията ви.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти