Нужни продукти
1.2 кг. сьомга (около)
2 лимона
2 с.л. суха смес от розмарин и майорана
100 гр. краве масло
2 с.л. олио
сол
Нужно Време
подготовка 30 минути
готвене 15 минути
общо 45 минути
Стъпки

Нарежете сьомгата на шайби.

Измийте добре сьомгата и я сложете в стъклен съд.

Посолете и подправете със сместа от розмарин и майорана.

Изцедете сока на двата лимона върху сьомгата.

Размажете добре, така че всички шайби да поемат подправките и лимоновия сок. Оставете да попие половин час.

Загрейте 100 грама краве масло и 2 супени лъжици олио в голям тиган.

Изпържете сьомгата до розова от двете страни.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти