Нужни продукти
700 гр телешки гърди
1 глава лук
3 стръка праз
1 ряпа
10 дребни лукчета
7-8 листа от целина
За плънката:
250 гр смляно месо
1 филия бял хляб
2 глави лук
2 скилидки чесън
1/2 връзка магданоз
2 яйца
Нужно Време
подготовка 30 минути
готвене 60 минути
общо 90 минути
Стъпки

Отворете гърдите с остър нож между месото и ребрата, за да ги напълните. Пригответе плънката, като смесите смляното месо с накиснатия в малко вода и изстискан хляб, ситно нарязаните лук, чесън и магданоз. Прибавете разбитите яйца, сол и черен пипер. С получената смес напълнете гърдите.

Завържете добре месото с конец, за да не изпадне плънката, но не много стегнато, защото при печенето плънката се надува. В голяма тенджера сгорещете 2 л вода заедно с нарязаните лук и праз.
Когато водата заври, сложете вътре месото. Варете 45 минути и прибавете сол, черен пипер и нарязаните ряпа и целина.
15 минути преди края на варенето прибавете дребните лукчета. Когато месото се свари, го извадете от бульона и го сервирайте.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти