Нужни продукти
500 гр. маскарпоне
4 яйца
6 с.л. захар
1 желатин
9 с.л. ликьор
3 пакета бишкоти
500 мл. силно кафе
3 с.л. захар за кафето
какао за поръсване
Нужно Време
подготовка 40 минути
готвене 360 минути
общо 400 минути
Стъпки

Разбиваме белтъците на сняг.
Маскарпонето, жълтъците и захарта разбиваме и добавяме ликьора.
Желатина накисваме в 6 с.л. студена вода за 10 минути.
След това затопляме на водна баня или в микровълнова фурна за 30 секунди и изсипваме към сместа, добавяме и белтъците.
Бишкотите потапяме една по една в кафето и редим в тавата, намазваме с крема и правим втори ред и отново намазваме. Поръсваме с какао и оставяме във фризер за 6 часа. Може и в хладилник.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти