Нужни продукти
За блата :
5 яйца
3 ч ч брашно
1 1/2 ч ч захар
2 бр. ванилия
1 с.л хлябна сода
1 с.л амонячна сода
1 чаша кисело мляко (пълномаслено)
За украсата :
2 крема (ванилия и шоколад)
1 л. прясно мляко
за тортата съм използвала 25 пурички , но трябваше да са 50 , за да са с 1 см. по високи от трите блата
100 гр. ягоди
1 сметанов спрей
1 тубичка шоколадова глазура
1 ч.ч захар и 1 ч.ч вода (за сиропирането)
Стъпки

Продуктите , за блата се смесват като най накрая се слага брашното . Сварява се единия литър мляко и от него се отделя около 400 мл. за единия крем и отделно още толкова за другия , но това зависи от самия крем най добре прочетете инструкциите на опаковката . Украсата е ясна блатовете се сиропирът и след това се редуват кафяв , бял крем и отгоре се полива с шоколадовата глазура , пуричките се залепват от двете страни като за по сигурно се слага панделка , за да ги подкрепя по добре .

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти