Любомир Ангелов
ЗА рецептата

Можете да направите запръжка: олиото се загрява в тиган, прибавя се ситно нарязания лук, като стане леко златист се добавя брашното, поразбърква се и се добавя червения пипер, маха се от огъня, разбърква се и се слага в уврелия зелен фасул, разбърква се и се оставя още 10-15 мин. да поври.

Нужни продукти
500 гр зелен фасул (може и консерва)
1 к.ч. олио
1-2 с.л. брашно ( в зависимост, както Ви харесва по-гъста или по- рядка чорбата)
1 домат или 1 с.л. доматено пюре
1 гл. лук
2-3 скилидки чесън
червен пипер
кисело мляко
Нужно Време
подготовка 40 минути
готвене 15 минути
общо 55 минути
Стъпки

Зеленият фасул се измива, почиства от дръжките и краищата, нарязва се и се слага да ври докато омекне. По време на варенето се добавя настъргания домат, целите скилидки чесън, нарязания на ситно лук и сол. Накрая се добавя олиото, червения пипер и размитото в малко вода брашно, бърка се и се оставя да поври още 10-15 минути.
Сервира се с кисело мляко.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти