Нужни продукти
1,5 кг. шаран
1 кг картофи
6 - 7 с.л. домати - консерва
2 глави лук
5 - 6 скилидки чесън
девесил
Нужно Време
подготовка 20 минути
готвене 90 минути
общо 110 минути
Стъпки

Шаранът се изчиства и нарязва на шайби. Не бива да е по-голям от 1.5 кг., защото е много мазен.

Картофите се обелват, нарязват на кръгчета и се нареждат на дъното на намаслена тава. Застъпват се като люспи на риба. Отгоре се слагат доматите от консерва.

Поръсва се с нарязания лук, чесън и девесил. Върху всичко това се нареждат шайбите на шарана, добре осолени.

Всичко това се пече до готовност на фурна 200 градуса, като шаранът се обръща за да се запече максимално. Не се слага под фолио, защото рибата става сварена

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти