Теодора Симеонова
ЗА рецептата

На това сладко изкушение, хората не могат да устоят :)

Нужни продукти
2 яйца
1 ванилия
1 1/2 ч.ч. захар
1 ч.ч. кисело мляко
2 ч.л. сода
4 с.л. какао
2 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч. олио
За глазура
1/2 пак. масло (2 с.л. маргарин)
3 с.л. вода
6 с.л. захар
3 с.л. какао
1 черен шоколад
Нужно Време
подготовка 20 минути
готвене 45 минути
общо 65 минути
Стъпки

Яйцата се разбиват заедно със захарта и ванилията. В чаша изсипваме кисело мляко и добавяме содата, като бъркаме докато шупне. Добавят се към яйцата и се разбърква до хомогенна смес. Слагаме 2 чаши брашно и разбъркваме с миксера. Добавя се олиото и какаото. Трябва да се получи хомогенна смес.

Пече се на 200 градуса - 40-45 мин. , като се следи да се изпече отвсякъде.

За глазурата

Глазурата се прави на водна баня. Сипваме всичките продукти в купичка или по-малка тенджерка, заедно с начупения шоколад. Следим и бъркаме непрестанно до хомогенна смес. Трябва да е гъстта.

Вече малко изтиналия кекс се залива с глазурата и поръсваме с кокосови стърготини или шарени пръчици. БОН АПЕТИ!

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти