Вкусен плодов десерт с пресни кайсии, екстракт от ванилия и бадеми и канела. Долната кора и горната част са направени с брашно, овесени ядки и масло. Перфектно за лятото.
Нужни продукти
Пълнеж с кайсии
4 чаши нарязани кайсии (не е нужно да се белят)
1/3 чаша захар
1 ч.л. канела
1/2 ч. л. екстракт от бадем (може и без него)
1 ч. л. ванилия
1 малък портокал кората
Хрупка
2 чаши брашно
1 1/2 чаши овесени ядки
1/2 ч. л. кошерна сол (сол)
1 чаша кафява захар
1 чаша разтопено масло
1 с. л. царевично нишесте
подготовка
10
минути
готвене
35
минути
общо
45
минути
Стъпки
Пълнеж с кайсии
Нарежете кайсиите и ги поставете в купа.
Добавете захарта, канелата, екстракта от бадеми и ванилия, портокаловата кора.
Разбъркайте, за да се смесят и оставете настрана, докато приготвите кората.
Хрупка
В друга купа добавете брашното, солта, овесените ядки, царевичното нишесте, кафявата захар и разтопеното масло.
Разбъркайте, докато се комбинират.
Притиснете половината от сместа в тава.
Покрийте със сместа от кайсии.
Поръсете останалата смес с овесени ядки отгоре и печете във фурна на 200 градуса за 35 минути.
Сервирайте с сладолед.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти