Този кейк с рози не се пече, и е изключително вкусен и ароматен!
Разтопяваме 150 гр. от кафявата захар с малко вода в една касерола на котлона
Получилия се карамелен сос разстиламе на тънък пласт върху готварска хартия (с него трябва да се действа бързо, затова не се бавете с разнасянето, като може да използвате нож за целта)
Натрошаваме бисквитите с ръце в дълбок съд, добавяме маслото и омесваме; към сместа добавяме и натрошения карамел, който може да натрошите с помощта на точилка или друг предмет;
Към сместа добавяме и натрошен карамел, който може да натрошите с помощта на точилка, ръка или друг предмет;
Прехвърляме блата в тава, която сме покрили с хартия за печене, и прибираме в хладилника да почива
Загряваме млякото на котлона в дълбок съд заедно с останалата захар и бъркаме, докато захарта се разтопи
Добавяме малко сок от рози (концентрат) и бъркаме, за да не загори
Като кипне млякото го махаме от котлона и добавяме Агар-агара, като бъркаме енергично, за да не остане на бучки; за да активираме желиращите свойства на това водорасло трябва отново да загреем и кипнем млякото
Смесваме млякото с вече добавения агар-агар с изварата, като за да го разбъркаме добре може да използваме пасатор;
Когато плънката е готова, вадим блата от хладилника и изсипваме върху него сместа;
Заливаме с карамелен сок, а в него сме добавили още малко от розовия сироп (концентрат) и слагаме в хладилника за 3 часа!