Този кейк с рози не се пече, и е изключително вкусен и ароматен!
![Стъпка 1](/files/thumbs/9/e/e/9ee1a4f86274374a415435c2a38e37f1662b5633/glatiatori_v_kuhnqta_rosica_3__250_150.jpg)
Разтопяваме 150 гр. от кафявата захар с малко вода в една касерола на котлона
![Стъпка 2](/files/thumbs/a/2/0/a2025a2015e245c3bfe35832d7cdcc60da83b895/glatiatori_v_kuhnqta_rosica_5__250_150.jpg)
Получилия се карамелен сос разстиламе на тънък пласт върху готварска хартия (с него трябва да се действа бързо, затова не се бавете с разнасянето, като може да използвате нож за целта)
![Стъпка 3](/files/thumbs/9/8/2/98245bcb94d85e92249c61412d85864c08e66acf/glatiatori_v_kuhnqta_rosica_9__250_150.jpg)
Натрошаваме бисквитите с ръце в дълбок съд, добавяме маслото и омесваме; към сместа добавяме и натрошения карамел, който може да натрошите с помощта на точилка или друг предмет;
![Стъпка 4](/files/thumbs/c/9/0/c908974d423e25edb98ca913ff2769c8e4cf3a7a/glatiatori_v_kuhnqta_rosica_11__250_150.jpg)
Към сместа добавяме и натрошен карамел, който може да натрошите с помощта на точилка, ръка или друг предмет;
![Стъпка 5](/files/thumbs/d/c/d/dcdec5abfc1b426491c5107dd49a860d84dc1669/glatiatori_v_kuhnqta_rosica_13__250_150.jpg)
Прехвърляме блата в тава, която сме покрили с хартия за печене, и прибираме в хладилника да почива
![Стъпка 6](/files/thumbs/5/4/3/5435608a95155e61150e33bea2f933693008ca99/glatiatori_v_kuhnqta_rosica_6__250_150.jpg)
Загряваме млякото на котлона в дълбок съд заедно с останалата захар и бъркаме, докато захарта се разтопи
![Стъпка 7](/files/thumbs/5/2/8/5289c9655e86970a39dae88816872fdb9609ea5e/glatiatori_v_kuhnqta_rosica_7__250_150.jpg)
Добавяме малко сок от рози (концентрат) и бъркаме, за да не загори
![Стъпка 8](/files/thumbs/5/6/8/568eda707f3b1a1053b14ec82e445d1a1cea3d14/glatiatori_v_kuhnqta_rosica_15__250_150.jpg)
Като кипне млякото го махаме от котлона и добавяме Агар-агара, като бъркаме енергично, за да не остане на бучки; за да активираме желиращите свойства на това водорасло трябва отново да загреем и кипнем млякото
![Стъпка 9](/files/thumbs/9/a/6/9a6cb5baf9999a9ff7680aa336dfb50f5652d2a3/glatiatori_v_kuhnqta_rosica_16__250_150.jpg)
Смесваме млякото с вече добавения агар-агар с изварата, като за да го разбъркаме добре може да използваме пасатор;
![Стъпка 10](/files/thumbs/9/6/f/96fa821e9303583314628eff378ac11ace35cddd/glatiatori_v_kuhnqta_rosica_20__250_150.jpg)
Когато плънката е готова, вадим блата от хладилника и изсипваме върху него сместа;
![Стъпка 11](/files/thumbs/2/2/5/225a7b398d9cb0abb3ed2b12c20d54f5e3577867/glatiatori_v_kuhnqta_rosica_21__250_150.jpg)
Заливаме с карамелен сок, а в него сме добавили още малко от розовия сироп (концентрат) и слагаме в хладилника за 3 часа!