Полезно

Открийте всички полезни блогове, статии, техники, продукти и др. в Интернет, подредени на едно удобно и прегледно място.
Салатата "Цезар" е създадена през 1924 г. от Цезар Кардини, който бил ресторантьор, готвач и собственик на хотел. Въпреки че оригиналната рецепта не съдържа аншоа, много съвременни варианти я включват…
преди 3 седмици   42
Какво представлява зехтинът екстра върджин? Най-просто казано, това е механично извлечено масло от маслини. Изборът на най-добрият продукт е да се  насочим към най-пресния такъв, направен от идеално узрели…
10.08.2024 г. 15:46   67
При готвене е важно да се разбират термините, използвани в рецептите, за да се постигнат най-добрите възможни резултати. Днес ще разгледаме какво точно означават термините "силна", "умерена" и "ниска"…
02.08.2024 г. 00:09   85
Сотиране е кулинарен термин, който произхожда от френския език и означава буквално "да се подскача". В контекста на готвенето, това обикновено се отнася до метод на бързо готвене на храната…
28.06.2024 г. 00:07   198
Тази вегетарианска салата с паста Капрезе е подходяща за цялото семейство. Изисква само 5 продукта и 20 минути за приготвяне - Перфектна за бързо лятно хранене! Свежа и семпла, тази лесна рецепта за паста…
06.05.2024 г. 23:23   298
В света на здравословното хранене и гурме кулинарията, фъстъченото и бадемовото масло са често използвани продукти, благодарение на техния изкусителен вкус и богат на хранителни вещества профил. Но какво…
02.06.2023 г. 16:17   840
Здравейте, приятели! Имаме удоволствието да ви съобщим, че с нашите любими италиански продукти от ASIS FOODS решихме да ви изненадаме, като на щанда си те отделиха специално място на VKUSNOTIIKI.BG, където…
07.11.2017 г. 11:52   1721
Няма нищо по-хубаво от цветните, приготвени през лятото конфитюри, които да подсладят студените ни зимни дни. А какво е трапезата без киселите краставички и вкусната туршия? Сега е моментът да помислим…
22.08.2017 г. 21:30   4682
Сърф и търф /surf & turf/ е среща на вълните и земята, ако преведем буквално този станал вече знаменит кулинарен термин. С други думи, в чинията се съчетава несъчетаемото според кулинарните пуристи -…
21.06.2017 г. 21:40   55852
Шпиковането представлява вкарване в месото през направени дупки на мазна част от месото, например сланина – това в исторически план. В българския език думата идва от немски, вероятно през руски…
03.06.2017 г. 16:35   18667
Гювечът е едно от марковите ястия на българската кухня. Винаги е многоцветен, независимо дали има или няма месо, защото в него влиза цялата гама от обичани родни зеленчуци. Мераклийска манджа, защото…
07.02.2017 г. 22:10   47074