В кухнята

Тук е мястото, където събираме всички функционални и практични решения за твоята мечтана кухня. А защо да не споделиш с нас и своя личен опит?

​​​​​​​ТАЙНИТЕ НА ДОБРАТА ЗИМНИНА - СЛАДКА ИЛИ КИСЕЛА ЩЕ И СЕ РАДВАМЕ ЦЯЛА ГОДИНА!

Няма нищо по-хубаво от цветните, приготвени през лятото конфитюри, които да подсладят студените ни зимни дни. А какво е трапезата без киселите краставички и вкусната туршия? Сега е моментът да помислим за зимнината и да се подготвим с няколко полезни съвета.   СЛАДКО/КОНФИТЮР За да кажем, че сладкото ни се е получило и имаме добър конфитюр, крайният продукт трябва да съдържа 60% захар, включително и захарите в плодовете…
22.08.2017 г. 21:30  4534

Какво е сърф и търф /surf & turf/ чиния?

Сърф и търф /surf & turf/ е среща на вълните и земята, ако преведем буквално този станал вече знаменит кулинарен термин. С други думи, в чинията се съчетава несъчетаемото според кулинарните пуристи - най-доброто от морето с най-доброто от земята.   Сърф и търф /surf & turf/ е основно ястие, което съчетава морски дарове и червено месо. Морските дарове обикновено са омар или различни видове скариди, които могат да бъдат…
21.06.2017 г. 21:40  54169

Какво е шпиковане?

Шпиковането представлява вкарване в месото през направени дупки на мазна част от месото, например сланина – това в исторически план. В българския език думата идва от немски, вероятно през руски, като често неправилно се пише шпековам – от шпек. В английски е larding, от lard – сланина, мас, мазнина. Този кулинарен трик е известен от далечни времена, когато месото е било почти винаги дивеч и поради тази…
03.06.2017 г. 16:35  18337

Бяла пролет в кухнята

Бяла пролет в кухнята и здравословна с керамичните съдове на Делимано Когато настъпва пролетта разбираме, че липсата на движение през студените зимни дни се е отразило на нашата фигура. И настъпва време за диета и ограничения. Има ли друг вариант – да има – да следваме друг вариант – здравословно хранене през всички сезони. Някои биха казали, че това е по-трудното, но това е естествения път да бъде здрави и да се чувстваме…
28.03.2012 г. 15:02  2468

Защо уок - тиган и можем ли да го заменим

Уокът е най-добрият съд за приготвяне на азиатска храна. При нас идва от китайската кухня - дълбокият и кръгъл тиган е с малък диаметър на дъното, което позволява да се пържи с малко мазнина и на силен огън. Дълбочината му позволява разбъркване на продуктите и пренасянето им в различни температурни зони. Сводестият капак, ако има към него такъв, го превръща в многофункционална тенджера, в която може да се вари и задушава…
28.01.2012 г. 16:44  30333

Как да подредим кухнята

От край време кухнята в бита на българина е една от най-ползваните помещения. Обикновено това е стаята, в която се събира семейството сутрин за закуска и кафе и вечер за вечеря. Тук се споделят важните семейни новини, приготвя се храната за любимите ни хора и това е кътчето където общуваме. Важно е кухнята да бъде уютна, стилна и удобна. Цветовете, трябва да бъдат добре подбрани. Разбира се изберете цявт който вие самите…
27.09.2011 г. 01:11  5414