Нужни продукти
174 г Бяло брашно
90 гр Кафява захар
50 гр обезсолено масло, нарязано на стайна температура
2суп.лъж Петмез
1 Яйце
1 ч.лъж Джинджифил настърган
1 ч.л. Канела
1 ч.л. Сода бикарбонат
Пудра захар за поръсване
Стъпки
1. Пресейте брашното, джинджифила, канелата и содата в голяма купа.
2. С пръсти натрошете вътре маслото. Сложете вътре захарта.
3. Прибавете яйцето с петмеза, след което сипете брашнената смес. Оформете тесто.
4. Поръсете малко брашно върху работна повърхност и омесете тестото, докато стане гладко.
5. Загрейте предварително фурната на 180ºС.
6. Разточете тестото и с помощта на формички направете колкото сладки желаете.
7. Сложете сладките в тавичка и печете 15 мин. Поръсете леко сладките с пудрата захар.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти