Нужни продукти за пазаруване

174 г Бяло брашно
90 гр Кафява захар
50 гр обезсолено масло, нарязано на стайна температура
2суп.лъж Петмез
1 Яйце
1 ч.лъж Джинджифил настърган
1 ч.л. Канела
1 ч.л. Сода бикарбонат
Пудра захар за поръсване

Стъпки

1. Пресейте брашното, джинджифила, канелата и содата в голяма купа.

2. С пръсти натрошете вътре маслото. Сложете вътре захарта.

3. Прибавете яйцето с петмеза, след което сипете брашнената смес. Оформете тесто.

4. Поръсете малко брашно върху работна повърхност и омесете тестото, докато стане гладко.

5. Загрейте предварително фурната на 180ºС.

6. Разточете тестото и с помощта на формички направете колкото сладки желаете.

7. Сложете сладките в тавичка и печете 15 мин. Поръсете леко сладките с пудрата захар.

сготвих

Mнения на кулинари

добави коментар

Подобни рецепти