Нужни продукти
200 гр. гъби
80 гр. масло
80 гр. лук
20 гр. брашно
280 гр. бяло вино
сол
черен пипер
лимонен сок или винена киселина
подготовка 15 минути
готвене 20 минути
общо 35 минути
Стъпки

Сварените гъби се нарязват на ситно и се запържват заедно с настъргания лук в сгорещеното масло. Поръсват се с брашното и се заливат с бялото вино и отварата от гъбите. Сместа се оставя да ври, докато се получи гладка, средно гъста каша с отделяща се отгоре мазнина. Подправя се със сол, черен пипер, лимон или винена киселина и се пасира през сито.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
25.03.2013 г. 22:03 Полезен 0

Много хубави супи ястия

kaps99 коментира
20.05.2011 г. 18:13 Полезен 4

ако сме 5 цовека колко гр бра6но трбва да слоjа

КАДЕР коментира
Подобни рецепти