Гъбен сос с бяло вино
Нужни продукти
200 гр. гъби
80 гр. масло
80 гр. лук
20 гр. брашно
280 гр. бяло вино
сол
черен пипер
лимонен сок или винена киселина
Нужно Време
подготовка
15
минути
готвене
20
минути
общо
35
минути
Стъпки
Сварените гъби се нарязват на ситно и се запържват заедно с настъргания лук в сгорещеното масло. Поръсват се с брашното и се заливат с бялото вино и отварата от гъбите. Сместа се оставя да ври, докато се получи гладка, средно гъста каша с отделяща се отгоре мазнина. Подправя се със сол, черен пипер, лимон или винена киселина и се пасира през сито.
Mнения на кулинари
добави коментар
18.03.2013 г. 15:56
Тази рецепта може да е за една или две порции зависи от апетита.
20.05.2011 г. 18:13
ако сме 5 цовека колко гр бра6но трбва да слоjа
Подобни рецепти
Много хубави супи ястия