Любомир Ангелов
ЗА рецептата

Тази рецепта за марината за пържоли е много лесна и пържолите стават много крехки и сочни. Това е една от първите маринати, с които успявам да направя пържолите крехки и сочни на фурна.

Нужни продукти
5-6 бр. свински пържоли (всякакъв вид)
2 с.л. кисело мляко (какъвто % имате)
2 с.л. червен пипер
1 с.л. чубрица
2 с.л. зехтин или олио
2 ч.л. сол (ползвам келтска)
черен пипер на вкус
Нужно Време
подготовка 10 минути
готвене 30 минути
общо 40 минути
Стъпки

В голяма купа започвам да смесвам продуктите, зехтин, чубрица, черен пипер слагам на вкус, сол и червен пипер.

В една нормална чаша от 250 мл. разбивате с вилица 2 супени лъжици кисело мляко, какъвто процент имате, аз сложих 3.6%. Допълвате чашата с вода за да стане айран и я изсипвате в купата.

Измивате и слагате пържолите в купата с подправките и айрана. Объркайте добре.
Ако маринатата не покрие пържолите, допълвате с вода за да ги покрие.

Слагате купата с пържолите в хладилника за поне 2 часа. Аз ги приготвям вечер и ги оставям за през нощта.

След престоя, изваждате пържолите и ги нареждате в тава.
Изсипвате малко от маринатата в тавата, но на не ги покрива.

Печете на 220 градуса за 30 минути.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти