Тази рецепта за марината за пържоли е много лесна и пържолите стават много крехки и сочни. Това е една от първите маринати, с които успявам да направя пържолите крехки и сочни на фурна.
В голяма купа започвам да смесвам продуктите, зехтин, чубрица, черен пипер слагам на вкус, сол и червен пипер.
В една нормална чаша от 250 мл. разбивате с вилица 2 супени лъжици кисело мляко, какъвто процент имате, аз сложих 3.6%. Допълвате чашата с вода за да стане айран и я изсипвате в купата.
Измивате и слагате пържолите в купата с подправките и айрана. Объркайте добре.
Ако маринатата не покрие пържолите, допълвате с вода за да ги покрие.
Слагате купата с пържолите в хладилника за поне 2 часа. Аз ги приготвям вечер и ги оставям за през нощта.
След престоя, изваждате пържолите и ги нареждате в тава.
Изсипвате малко от маринатата в тавата, но на не ги покрива.
Печете на 220 градуса за 30 минути.