Нужни продукти
200 гр. гъби
480 гр. шунка
80 гр. масло
20 гр. брашно
40 гр. лук
40 гр. моркови
40 гр. керевиз
30 гр. бяло вино
дафинов лист
няколко зърна черен пипер
сол
подготовка
30
минути
готвене
30
минути
общо
60
минути
Стъпки
Сварете гъбите и ги изцедете.
Пригответе соса, като сварите морковите, кервиза, лука, част от шунката, добавите дафиновия лист, черния пипер, солта и виното.
Запържете брашното в маслото.
Добавете полученият сос към запърженото брашно и бъркайте, докато сместа кипне.
Прибавете останалата нарязана шунка и задушените гъби.
Сервирайте соса топъл с месо, печено на скара или на фурна.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти