Гъбен сос с шунка
Нужни продукти
200 гр. гъби
480 гр. шунка
80 гр. масло
20 гр. брашно
40 гр. лук
40 гр. моркови
40 гр. керевиз
30 гр. бяло вино
дафинов лист
няколко зърна черен пипер
сол
подготовка
20
минути
готвене
15
минути
общо
35
минути
Стъпки
Гъбите се сваряват и се изцеждат. Към гъбената отвара се прибавя отварата, получена от варенето на морковите, кервиза, лука, част от шунката, дафиновия лист, черния пипер, солта и виното.
В маслото се запържва брашното и се прибавя ароматичната отвара. Полученото се бърка, докато кипне. Тогава се прибавят останалата нарязана шунка и задушените гъби.
Този сос се сервира топъл с месо, печено на скара или на фурна.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти