Пиньоли са вкусни хрупкави бисквитки отвън и меки и дъвчащи отвътре, което ги прави едни от най-обичаните италиански коледни сладки.

Нужни продукти
150 г бадемово брашно (около 1 ½ чаши)
1 бр белтък
140 г захар (кристална или пудра захар) (около ¾ чаша)
¼ ч.л. бакпулвер
¼ ч.л. екстракт от бадем (по желание)
140 г кедрови ядки (около 1 чаша)
подготовка 5 минути
готвене 15 минути
общо 20 минути
Стъпки

Сложете бадемовото брашно и захарта в кухненски робот и ги смелете до пясъчна консистенция Прехвърлете сместа в купа Ако използвате пудра захар, просто смесете двете съставки в купа

Добавете белтъка, бакпулвера и екстракта от бадем (ако използвате) в купата и разбъркайте добре, докато се образува леко лепкаво тесто

С ръце оформете малки, равни топчета Сместа трябва да е лепкава, но сравнително твърда, а топчетата трябва да запазят формата си, когато се поставят върху тава за печене

Сложете кедровите ядки в малка купа и потопете всяко топче в тях, като го притискате леко, за да се залепят ядките по повърхността

Подредете бисквитките върху тава за печене, покрита с хартия за печене, и ги охладете в хладилник за 15 минути

Загрейте фурната на 160°C и поставете тавата в средата на фурната

Печете бисквитките за 15-17 минути Трябва да придобият леко златист цвят и да са все още меки при изваждане от фурната

Прехвърлете бисквитките върху решетка за охлаждане и ги оставете да се охладят напълно Ще се втвърдят, докато изстиват Сервирайте веднага или поръсете с пудра захар преди сервиране

Съхранение

Съхранявайте бисквитките в херметически затворен контейнер или буркан на хладно място в кухнята или в хладилник до 3-4 дни

Съвети

За да ускорите процеса, можете да използвате лъжичка за бисквитки, за да оформите равни топчета.

Можете да потопите топчетата директно в купа с кедрови ядки или да ги намажете с допълнителен белтък и след това да ги потопите.

Бисквитките не трябва да се препичат, защото трябва да останат меки отвътре, така че след първите 12 минути печене проверявайте фурната на всеки 2 минути.

Оставете бисквитките да се охладят напълно върху решетка, за да се втвърдят и да получите хрупкава външна част и мека и дъвчаща вътрешна част.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти