Нужни продукти
300 гр. спагети
200 гр. бекон
1 скилидка чесън
4 яйца
подготовка 20 минути
готвене 10 минути
общо 30 минути
Стъпки

Спагетите се слагат във вряща вода (препоръчително е спагетите да са от по скъпите тъй като качеството е гарантирано, така спагетите няма да се смият или да залепват :).
След като се сварят спагетите се изцеждат от водата.
През това време слагате нагорещен тиган с малко олио, след което се слага бекона за да се изпържи малко, като бива нарязан на ситни кубчета.
След като се изпържи малко се слага скилидката чесън, не нарязана, само леко намачкана с вилица за да не остава от чесъна вътре, а само да предаде приятна миризма и да овкуси.

След това се слагат спагетите и се разбърква за секунди, 2-3 пъти и се чукват яйцата вътре и се бърка докато не станат готови яйцата.
Свалят се от огъня и се сервират на момента горещи. (препоръчително е да имате малко настъргано италианско сирене но стават също така вкусни и без него) Класическа италианска рецепта за ценителите на италианската кухня. Добър апетит :))))

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
09.07.2024 г. 23:13 Полезен 0

Благодарим ви за коментара! Знаем, че има много вариации на Карбонара. Тази рецепта е адаптирана, за да бъде лесна за приготвяне у дома. Оригиналната Карбонара включва гуанчале, яйца (обикновенно само жълтъци), Пекорино Романо и черен пипер. Всяка рецепта има своя чар!

Chef Vkusnotiiki коментира
Подобни рецепти