Нужни продукти
1 пакет прясна паста талиателе
1-2 връзки босилек
200-300 гр. пармезан
200-300 мл. зехтин
1 лимон
сол
пипер
Нужно Време
подготовка 15 минути
готвене 10 минути
общо 25 минути
Стъпки

Слагаме тенджера с вода да заври с една щипка сол. Докато завира водата приготвяме песто. Накъсваме листата на босилека и слагаме в пасатора него, пармезана, солта, черния пипер и лимона, пасираме.

Стъпка 1 1

Като заври водата пускаме талиателето вътре. Ако е прясна паста варите до 5 минути най-много или пробвате дали са готови, за да не ги преварите.

Стъпка 2 2

В една купа слагате от пестото, изсипваме пастата, объркваме ги и поднасяме в чинията. След това поръсваме с кедровите ядки, които леко сме запекли на тиган. Приятен апетит!

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти