![Талиателе с кедрови ядки на Spagetti Kitchen](/files/thumbs/3/4/c/34ca4dd36c5afab61b2daaf2fb66f968ad81c032/img_1567__565_380.jpg)
Нужни продукти
1 пакет прясна паста талиателе
1-2 връзки босилек
200-300 гр. пармезан
200-300 мл. зехтин
1 лимон
сол
пипер
Нужно Време
подготовка
15
минути
готвене
10
минути
общо
25
минути
Стъпки
Слагаме тенджера с вода да заври с една щипка сол. Докато завира водата приготвяме песто. Накъсваме листата на босилека и слагаме в пасатора него, пармезана, солта, черния пипер и лимона, пасираме.
![Стъпка 1](/files/thumbs/e/8/a/e8ae27f6cd45d3267bd35da86c7ae6f31e78b50e/img_1532__250_150.jpg)
Като заври водата пускаме талиателето вътре. Ако е прясна паста варите до 5 минути най-много или пробвате дали са готови, за да не ги преварите.
![Стъпка 2](/files/thumbs/f/2/2/f2271ba23098f63b4305d7a333a28911324c9451/img_1578__250_150.jpg)
В една купа слагате от пестото, изсипваме пастата, объркваме ги и поднасяме в чинията. След това поръсваме с кедровите ядки, които леко сме запекли на тиган. Приятен апетит!
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти