От млякото се отделя една ч.ч., а останалото се слага да заври заедно с 200 гр. от захарта.
Запазеното мляко се разбърква с брашното и нишестето и жълтъците. Сипва се бавно при непрекъснато разбъркване във врящото мляко. Разбърква се 2-3 минути. докато се сгъсти. Прибавя се ванилията. Останалата захар се слага с 2 с.л. вода докато стане на гъст сироп.
![Стъпка 1](/files/thumbs/2/d/4/2d4dba9e3da6fa3be238b083c47bd840e8c9e6ba/img_1651__250_150.jpg)
Белтъците се разбиват на твърд сняг. Постепенно към тях се добавя врящия сироп и се разбиват докато станат на твърда пяна. Разбитите белтъци се прибавят с внимателно разбиване към горещия крем.
![Стъпка 2](/files/thumbs/c/f/f/cffaae17f7746e2903dbafd46ec60b10ced4513c/img_1645__250_150.jpg)
Подреждат се бисквитите в продълговата форма с пластик.Така редуваме ред бисквити ред крем и оставяме да стегне. Може да се залее със сос по ваш избор!