Тези картофени палачинки са много лесни за приготвяне, а техният течен център ги прави неустоими! В рецептата се използва шунка, но тя може да бъде заменена от почти всеки друг колбас или месо :-) * По рецептата на Кукийс, от където са използвани и кадри за стъпките!

Нужни продукти
600 гр. картофи
1 бр. яйце
150 гр. брашно
60 гр. пармезан
сол на вкус
За пълнежа
шунка
моцарела / кашкавал
подготовка 10 минути
готвене 20 минути
общо 30 минути
Стъпки
1

Сваряваме картофите или ги приготвяме в микровълнова печка за около 10 минути. В една купа намачкваме картофите и добавяме яйцето, брашното и сиренето Пармезан. Слагаме и щипка сол..

2

После лесно омесваме с ръце в купата, докато не получим подобна на тесто смес.

3

Разстиламе с помощта на точилка върху лист хартия пергамент. Изрязваме еднакви кръгчета с чаша/бурканче или друго, така че да получим форми с диаметър, какъвто искаме да бъдат нашите (мини) палачинки.

4

След като поставим върху едно кръгче желаната плънка, като не забравяме за кашкавала (препоръчваме моцарела), а в случая използваме и шунка. С друго кръгче захлупваме плънката.

5

Оформяме палачинките, като събираме хубаво ъглите на двете картофени кръгчета, за да не се разтече кашкавала много рано.

6

Изсипваме малко зехтин в тиган и готвим всяка палачинка за 5 минути от всяка страна.

7

И ето нашите картофени палачинки са готови за хапваме и са изключително вкусни!

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти