Тези картофени палачинки са много лесни за приготвяне, а техният течен център ги прави неустоими! В рецептата се използва шунка, но тя може да бъде заменена от почти всеки друг колбас или месо :-) * По рецептата на Кукийс, от където са използвани и кадри за стъпките!
![Стъпка 1](/files/thumbs/8/1/a/81a707f31e3e5882a654c8bdc7542ebccefbe9b5/1__250_150.png)
Сваряваме картофите или ги приготвяме в микровълнова печка за около 10 минути. В една купа намачкваме картофите и добавяме яйцето, брашното и сиренето Пармезан. Слагаме и щипка сол..
![Стъпка 2](/files/thumbs/0/3/f/03f472ed05bd861b8a195353db33dd6a3f16b82b/3__250_150.png)
После лесно омесваме с ръце в купата, докато не получим подобна на тесто смес.
![Стъпка 3](/files/thumbs/5/3/5/5353864181d28ca0cf9b741fbcec13749e4c4903/4__250_150.png)
Разстиламе с помощта на точилка върху лист хартия пергамент. Изрязваме еднакви кръгчета с чаша/бурканче или друго, така че да получим форми с диаметър, какъвто искаме да бъдат нашите (мини) палачинки.
![Стъпка 4](/files/thumbs/0/e/6/0e64c7ed319d79ef183e843f43189b0aa2c0a6ab/5__250_150.png)
След като поставим върху едно кръгче желаната плънка, като не забравяме за кашкавала (препоръчваме моцарела), а в случая използваме и шунка. С друго кръгче захлупваме плънката.
![Стъпка 5](/files/thumbs/8/0/f/80f608e4f98ff9d6f39c2eeb23882e340a8a24f9/6__250_150.png)
Оформяме палачинките, като събираме хубаво ъглите на двете картофени кръгчета, за да не се разтече кашкавала много рано.
![Стъпка 6](/files/thumbs/3/9/c/39cd5b2da05cb5f9c2ec8f8cc10dfaa028920084/7__250_150.png)
Изсипваме малко зехтин в тиган и готвим всяка палачинка за 5 минути от всяка страна.
![Стъпка 7](/files/thumbs/1/c/a/1caf628c2745f65368e24424ca80faf228a15c93/8__250_150.png)
И ето нашите картофени палачинки са готови за хапваме и са изключително вкусни!