Вкусотийки
Нужни продукти
400 гр. Кайма
200 гр Гъби
1 глава Лук
100 мл. Доматен сок
2 кг Картофи
200 гр Кашкавал
100 мл Олио
Черен пипер на вкус
Сол на вкус
подготовка
20
минути
готвене
40
минути
общо
60
минути
Стъпки
Картофите се обелват и се сваряват в подсолена вода, като се внимава да не се разварят. След като са готови, се разрязват на половинки и се издълбава вътрешността им, за да се получат лодки, които се подреждат в намазана с мазнина тава. В отделен съд се загрява мазнината, в която се изпържват за кратко нарязания на ситно лук и гъбите. Прибавят се каймата, доматения сок и подправките. Вари се до получаване на гъста плънка. С готовата плънка се пълнят картофите, като върху всеки се поставя резен кашкавал.Пекат се в умерена фурна.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти